Usein kysyttyä

 • Mitä hyötyä on pellettien käytöstä lämmityksessä?

  Pelletit ovat yksi edullisimmista lämmitysmuodoista. Ne valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista, mikä tekee niistä ekologisen vaihtoehdon. Pelletit ovat myös energiatehokkaita, sillä ne tuottavat muihin lähteisiin verrattuna tasaisemmin energiaa ja vähemmän päästöjä. Pelletit ovat ihanteellisia kotien ja mökkien lämmitykseen, sekä ne sopivat hyvin myös yrityskäyttöön.

 • Mitä raaka-aineita pelletteihin käytetään?

  Puupellettimme valmistetaan kotimaisesta ja baltialaisesta kierrätetystä puujätteestä, kuten sahanpurusta, puuhakkeesta, kuoresta ja muista puumateriaaleista. Käyttämillämme metsänomistajilla on kansainvälinen PEFC-metsäsertifiointi, joka takaa metsiä hoidettavan suositusten ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

 • Miksi käyttäisin puupellettejä perinteisen polttopuun sijaan?

  Pelletit tuottavat vähemmän savuja, mikä tekee sisäilmasta miellyttävämmän, ja myös niiden puhdistaminen on vaivatonta, sillä ne tuottavat vähemmän tuhkaa. Mikä parasta, pienen koonsa ansiosta pellettien säilyttäminen kotona tai mökillä on todella helppoa.

 • Miten pellettejä käytetään?

  Pelletit ladataan takkaan asennettuun pellettipolttimeen. Säädä polttimen asetuksia valitaksesi halutun lämpötilan ja polttoainetehokkuuden. Poltin puhdistetaan käytöstä riippuen noin kahden viikon välein. Varmista polttimen ilmanvaihto turvallisen polton takaamiseksi.

 • Miten pellettejä säilytetään?

  Pelletit tulee säilyttää kuivassa ja siistissä tilassa auringonvalolta suojattuna. Älä anna pellettien kostua paremman palamistuloksen takaamiseksi ja mahdollisten syöttöhäiriöiden estämiseksi.

 • Kuinka paljon pellettejä minun kannattaa ostaa kerralla?

  Tilausmäärät riippuvat polttomäärästä ja pellettipolttimen tehokkuudesta. Esimerkiksi 50 kilon pellettisäkki riittää noin 26 tunnin polttoon. Yleensä suositelemme ostamaan vuodeksi koko lavallisen.

 • Kuinka valitsen tarpeisiini sopivan pellettipolttimen?

  Valikoimastamme löytyy pellettipolttimia, jotka on helppo säätää mihin tahansa takkaan sopivaksi ilman erillisiä asennuksia. Tällä hetkellä tehokkain tuotteistamme on Ahjopoltin, jossa on vastaaviin malleihin verrattuna 30 % korkeampi lämmitysteho. Tuotteen etu on se, että pesään mahtuu kerralla 4 kg materiaalia, jolloin siihen ei tarvitse lisätä välillä uusia pellettejä, mikä tekee poltosta turvallisen. Tuotteen asentaminen käy helposti ohjeiden avulla, mutta voitte tilata asennuksen myös kauttamme. Jatkossa tarjoamme myös ammattilaisten polttimia omakotitalojen ja isompien kohteiden lämmitykseen. Pellettipoltintuotteet löydät verkkokaupastamme.

   

 • Miten voin reklamoida palvelusta?

  Mikäli toimituksessa sattuu jotain ongelmia, asiakkaan tulee reklamoida 7 pv sisällä myyjälle, jolloin voimme hoitaa mahdollisimman ongelman nopeasti.

Onko sinulla lisää kysyttävää? Ota meihin yhteyttä.